Aan iedereen die hulp zoekt bij vliegangst!

Door het coronavirus vinden op dit moment minder vliegtrainingen plaats bij Stichting VALK. We vinden dit ontzettend jammer voor de cliënten die deze maanden een training gepland hadden staan en waar zo hard naartoe is gewerkt in therapie.
Aan hen zeggen we: houd moed! Herinner jezelf aan het gedane werk en heb vertrouwen in jezelf.
Alle individuele behandelingen (voor alle hulpvragen, ook t.a.v. vliegangst) vinden op dit moment ‘gewoon’ doorgang. Aan mensen die overwegen zich aan te melden bij Stichting VALK voor vliegangstbehandeling willen we dan ook laten weten dat het geen probleem is om nu aan te melden. Een intake kan evt. ook plaatsvinden via videobellen en zo kan ook de behandeling starten. Voor deze groep geldt evengoed dat we toe zullen werken naar het moment waarop de vliegtrainingen weer volledig worden hervat. Wellicht kan dan alsnog worden deelgenomen aan een groepstraining voorafgaande aan eventueel geplande reizen later in het jaar.

Tot slot wensen we iedereen goede gezondheid toe en laten we goed voor elkaar zorgen.
Zo kunnen we een leven inclusief (angstvrije!) vliegreizen allemaal weer oppakken!

Team Stichting VALK

ValkValk-0034 – kopie
VLIEGANGST IS GOED TE BEHANDELEN
Vliegangst komt veel voor. Eén derde van de volwassen mensen heeft last van vliegangst. Soms heel erg, soms een beetje. Niemand wordt ermee geboren, het kan iedereen overkomen. Vaak is het een gevolg van andere klachten, zoals claustrofobie (angst voor afgesloten ruimten), angst voor ongelukken, hoogtevrees of controledrang. Gelukkig is vliegangst goed te behandelen. U hebt al een belangrijke stap gedaan. Zet nu door, meld u direct aan of lees door.
  Doe het voor uzelf. Meld u nu aan.  
HAD IK HET MAAR
EERDER GEDAAN

Voor iedereen die vliegangstvrij wil leven. En die niet accepteert dat angst zijn of haar leven beperkt. Vliegangst is vaak een combinatie van andere angsten. Onze behandeling is daarop gericht. Het resultaat: vrijheid en nieuwe energie. U zult uzelf en uw omgeving verbazen. ‘Had ik het maar eerder gedaan’. horen we nogal eens.

Screen Shot 2014-11-10 at 01.16.16
MET HULP VAN DE WETENSCHAP
Omdat vliegangst aangeleerd gedrag is, is het goed te behandelen. Door gebruik te maken van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden en samen met onze excellente therapeuten leert u adequaat met vliegangst om te gaan. U zult zien; u durft de confrontatie met uw vliegangst aan en zult ‘m overwinnen. Wij helpen bij het nemen van deze moeilijke stap. Samen gaan we op zoek naar de kern van het probleem en leert u opnieuw, of voor het eerst, zorgeloos te vliegen.