Juist nu begrijpen wij dat snelle toegang tot de benodigde zorg vereist is! U bent welkom! Door de gedreven inzet van onze medewerkers en beeld techniek hebben wij onze deuren niet hoeven 'sluiten' en hebben we zelfs onze wachttijden kunnen inperken. We blijven doen waar we goed in zijn, het leveren van zorg aan u. We zien u graag bij Stichting VALK!
Twijfelt u of u wel "fit" genoeg bent om langs te komen, klik hier voor een checklist waarmee u met een zeker gevoel langskomt.

Mijn checklist

Coronavirus (COVID-19) - uitbreiding maatregelen

Er is veel gebeurd met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19).
Wij begrijpen dat dit voor onze clientèle voor veel extra onrust kan zorgen.

Graag informeren wij u over hoe Stichting VALK omgaat met deze maatregelen.

Ook wij houden als GGZ instelling de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen de RIVM richtlijnen.

De maatregelen welke voor Stichting VALK van toepassing zijn, zijn de volgende:
• Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
• Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.

Conform deze richtlijnen, die ook tijdens uw behandeling gelden, vragen wij u het volgende: controleer alstublieft zelf voordat u een afspraak heeft voor behandeling of er signalen zijn van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Enkel bij klachten verzoeken wij u niet naar onze locatie te komen, wij zetten uw behandeling online voort. Informeer uw behandelaar zodat uw therapie via beeldbellen kan plaatsvinden.
Uit voorzorg verwelkomen wij bezoekers van onze locaties momenteel niet met een handdruk. Graag brengen we de algemene hygiëneadviezen extra onder de aandacht:
• was handen regelmatig met water en zeep;
• hoest of nies in de binnenkant van de elleboog;
• gebruik papieren zakdoekjes;
• schud geen handen;
• draag ook binnen ons pand een mondkapje.

Heeft u vragen over het nieuwe coronavirus? Raadpleeg de website van het RIVM of bel naar tel. 0800-1351, het speciale landelijke telefoonnummer.

Verder willen wij u nog adviseren met het volgende: er is momenteel zeer veel berichtgeving omtrent deze situatie. Niet alle berichtgeving is juist en in veel gevallen zorgen deze berichten voor onnodige onrust. Wij adviseren u enkel de berichtgeving rechtstreeks afkomstig van het RIVM in acht te nemen. Mocht uw bezorgdheid toch de overhand krijgen kunt u uiteraard ook telefonisch contact opnemen, waarbij wij u telefonische, therapeutische ondersteuning kunnen bieden.

Dag angst. Hallo nieuw leven

Angst kan ontregelen en ontwrichten. Als het (een deel van) uw leven beheerst, zult u zich vaak machteloos en onbegrepen voelen. Gelukkig kunt u angst leren hanteren. En wat mooi is: u krijgt er uw leven mee terug.

Wij helpen u graag en zeker

Stichting VALK helpt u erbij. Met (therapeutische) gesprekken, met feiten, met (virtuele) technieken en oefeningen. We zijn specialisten in angstbestrijding en hebben onze wortels in het befaamde wetenschappelijke vliegangst instituut. Ons slagingspercentage van 96% is uniek in de wereld. We helpen u graag. We helpen u zeker.

Professionaliteit is de basis van onze zorg

Stichting VALK hecht waarde aan het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg. Onder andere betekent dit dat u van al onze volgens de Wet Beroepen in de Gezondheidszorg (wet BIG) geregistreerde professionals het betreffende BIG-registratienummer op de website kunt terug vinden en na kunt slaan in het BIG- register.

Wij behandelen onze cliënten volgens de geldende kwaliteitsstandaarden binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Deze kwaliteitsstandaarden hebben tot doel om professionals te ondersteunen bij het maken van goede, afgewogen keuzes om tot optimale zorgverlening en ondersteuning te komen in samenspraak met de cliënt. Op het Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie kunt u de versies voor de cliënt van deze standaarden terugvinden.

De therapeuten van Stichting VALK beschikken over aanvullende registraties op gebied van supervisorschap en zijn verbonden aan beroepsverenigingen zoals de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie (VCGt), Vereniging EMDR Nederland (VEN), de Nederlandse Vereniging voor GZ-Psychologie en haar specialismen (NVGZP), de Vereniging voor Kinder- en Jeugd Psychotherapie (VKJP) alsmede de European Association for Aviation Psychology(EAAP) en de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde (NVvL).

CQ-index

Bij het einde van de behandeling meten we tevens met een vragenlijst hoe u, de cliënt, de behandeling hebt ervaren. Deze vragenlijst heet de CQ-index.

Resultaten – Cliëntervaringen 2020

Bejegening (1-5): 4,86
Samen beslissen (1-5): 4,24
Uitvoering behandeling (1-5): 4,57

Rapportcijfer: 8,9

Resultaten – Cliëntervaringen 2019

Bejegening (1-5): 4,3
Samen beslissen (1-5): 4,3
Uitvoering behandeling (1-5): 4,7

Rapportcijfer: 9

Resultaten – Cliëntervaringen 2018

Voor onze resultaten en ervaringen van onze cliënten hebben wij in het jaar 2018 uithanden van Stichting Kwaliteit in Basis GGZ de Gouden Ananas als meest gewaardeerde zorgaanbieder in Nederland mogen ontvangen.

Bejegening (1-5) 4,89
Contact (1-5) 4,79
Betrekken van naasten (1-5) 3,08
Uitvoering behandeling (1-5) 4,71

Rapportcijfer: 8,97

Stichting VALK zal er continu naar blijven streven deze uitkomsten te behouden en nog verder te verbeteren waar mogelijk.

Allereerst willen wij onze cliënten enorm bedanken voor hun waardevolle feedback, zowel mondeling, als door het invullen van de CQi – vragenlijst en het achterlaten van een evaluatie op Zorgkaart Nederland. Het continu blijven verbeteren van onze zorg en onze dienstverlening is voor ons als kleinschalige hulpaanbieder enorm belangrijk. Kijkend naar de cijfers in 2018 zien wij een kleine daling (van 0,5 punten) van waardering van de wijze waarop onze cliënten zich bejegend voelde. De oorsprong van deze daling zullen wij waar achterhalen en herstellen waar dit binnen onze mogelijkheden ligt. Een factor kan wellicht zijn geweest dat enkele procedures meer zijn geautomatiseerd waardoor ter bevordering van de efficiëntie omdat minder tussenkomst van de therapeut noodzakelijk is. Dit gaat wellicht ten koste van de ervaren persoonlijke werkwijze van Stichting VALK. De kleine stijging van het rapportcijfer laat echter zien dat de uiteindelijke werkwijze en het behandelresultaat nog altijd als zeer positief wordt beleefd.

  Doe het voor uzelf. Meld u nu aan.  
Specialisten in angstbestrijding
  • VLIEGANGST
  • PANIEKSTOORNIS
  • CLAUSTROFOBIE
  • HOOGTEVREES
  • SOCIALEFOBIE
  • RIJANGST
  • DWANGKLACHTEN
  • PTSSKLACHTEN
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStichting VALK is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl

Vind een GGZ in Leiden (ZH)

 

 

Excellente hulp. Excellente slagingscijfers.

Heel wat mensen laten hun leven leiden door angst. Zo is 1 miljoen mensen bang om auto te rijden, heeft 30% van de mensen hoogtevrees, heeft 8 op de 10 mensen angst om in het openbaar te spreken, heeft ruim 3 miljoen mensen vliegangst en is 1.6 miljoen mensen claustrofobisch.

De belangrijkste stap om angst te overwinnen is de angst erkennen en accepteren dat je er iets aan kunt doen. Met Stichting VALK verzekert u zich van excellente hulp en de beste kans om uw angst te overwinnen.

 

TEVREDEN KLANTEN