Al uw angsten

Angst: vriend of vijand? Van klacht naar kracht!
Stichting VALK is sinds 1989 het landelijk bekende en erkende vliegangstinstituut dat nauw samenwerkt met KLM, Universiteit Leiden, Schiphol en andere partners. Sinds een aantal jaren heeft het instituut zich in de breedte ontwikkeld tot een gespecialiseerd, effectief instituut voor angstbestrijding. Een excellent en ervaren team van therapeuten vormt de vaste basis; klinisch psychologen, psychotherapeuten en (GZ) psychologen.

VALK heeft 25 jaar expertise op het gebied van vliegangst en gerelateerde angstklachten zoals: hoogtevrees, claustrofobie, sociale angst en controledrang. In veel gevallen is een kortdurende eerstelijns behandeling voldoende, die gedeeltelijk vergoed wordt. Indien geïndiceerd, is er mogelijkheid tot behandeling en vergoeding in tweedelijns trajecten. U bent bij ons welkom met al uw angsten. Wij kennen ze, helpen u graag en helpen u zeker.

Stichting VALK behandelt:

• vliegangst
• paniekstoornis (met en zonder agorafobie)

• claustrofobie
• hoogtevrees
• sociale fobie
• rijangst en andere specifieke fobieën
• hypochondrische klachten
• dwangklachten
• gegeneraliseerde angststoornis

• PTSS klachten

Angstklachten ontstaan in een levensfase waarin (negatieve) life-events plaatsvinden, door overbelasting en/of door onbehandelde traumatische gebeurtenissen. Aanleg en omgevingsfactoren kunnen tevens een rol spelen.

Onze benadering van angst:
Angst is een normale gezonde emotie. Het is een beschermingsmechanisme; we kunnen niet zonder. Angst is dus niet raar, gevaarlijk, ongezond of af te leren. Daarom staat leren omgaan met angst en leren accepteren van angst centraal in onze benadering. Wij richten ons niet op symptoombestrijding, maar pakken angst in de kern aan. Vermijding, zowel op gedrag- als gevoelsniveau, houdt de angst bij patiënten jarenlang in stand. In veel gevallen zorgt het er zelfs voor dat de angst generaliseert naar nieuwe situaties, nieuwe angsten.

Wat wij u bieden:

In het eerste gesprek (diagnostische fase) inventariseren wij de angst- en aanverwante klachten en worden psychodiagnostische vragenlijsten afgenomen. Aansluitend geven we een individueel behandelvoorstel op maat. Daarin bespreken we wat de behandeling inhoudt en hoe lang deze duurt. Vervolgens start de behandeling. Onze werkwijze is evidence based. We maken onder meer gebruik van de therapievormen: cognitieve gedragstherapie, mindfulness en oplossingsgerichte therapie. De behandeling begint met angstuitleg waardoor de patiënt inzicht krijgt in zijn angst en gemotiveerd is de exposure stap voor stap aan te gaan. Hierdoor wordt de angst direct zichtbaar, voelbaar en daarmee veranderbaar. Deze aanpak is uniek en zeer succesvol.

Sinds 2014 kunnen zorgverzekeraars ook de kosten vergoeden voor het consultatief raadplagen van onze therapeuten door een huisarts of POH-GGZ. Dit kan via het ‘inschrijftarief POH-GGZ’. Ook verzorgen wij voorlichtingsavonden over angstproblematiek en behandeling. Bel ons voor meer informatie hierover. Wij willen graag met u in contact komen en een samenwerking aangaan, zodat de patiënt een optimaal afgestemde behandeling krijgt. Op de website Thuisarts.nl vindt u uiteenlopende informatie met betrekking tot psychische klachten zoals angstklachten, somberheid of bijvoorbeeld persoonlijkheidsproblematiek.

Doe het voor uzelf. Meld u nu aan.