De behandeling

1. Een persoonlijke kennismaking.
U begint altijd met een intake gesprek van circa 2½ uur. Op basis daarvan stellen we, in samenspraak met u, een behandelprogramma op maat voor. Het intakegesprek kan doorgaans binnen drie weken worden ingepland. Stichting VALK heeft geen wachtlijst. Na het intakegesprek wordt er onmiddellijk een vervolgafspraak gemaakt.

2. Voorbereidende fase.
Meestal is een individueel voortraject noodzakelijk om onderliggende angsten zoals claustrofobie, hoogtevrees, controlebehoefte en paniekaanvallen aan te pakken.
Dit kan o.a. met Virtual Reality Exposure Therapy ofwel VRET. Klik hier voor meer informatie.

3.De groepstraining.
Het theoretische deel van de training vindt plaats bij VALK in Leiden. U krijgt inzicht in luchtvaartgerelateerde aspecten (waaronder techniek, veiligheid en turbulentie) en uw eigen angstproces. Het praktijkgedeelte van de training vindt plaats op Schiphol

Er wordt een bezoek gebracht aan een hangaar en de cabinevluchtsimulator van de KLM. Tot slot maakt u onder begeleiding een KLM lijnvlucht binnen Europa. De vliegangsttraining komt niet voor vergoeding in aanmerking.

Uw begeleiders zijn ervaren (klinisch) psychologen en psychotherapeuten, die of zelf ook piloot zijn en/of een bijzondere affiniteit met de luchtvaart hebben én een ervaren KLM piloot.

4.Terugvalpreventie.
Ongeveer drie maanden na de training vindt er een follow-up programma plaats.
Dit om u na de training niet aan uw lot over te laten. Tijdens deze 2,5 uur durende training leert u met uw groep het behaalde resultaat vast te houden.

Terugvalpreventie en de centrale trainingsaspecten worden nog eens opgefrist. Na 12 maanden vindt er nog een schriftelijke evaluatie plaats.

Direct een afspraak maken? Bel +31 (0) 71-5273733